Akkumulátor karbantartása, Téli gumi, motorolaj

Az akkumulátor karbantartása és töltése gyakorlott embert kíván. Blogunkban elmondjuk miért.

Akkumulátor karbantartása és töltése

 

Az akkumulátornak élettartalmát nagy hatást gyakorol az ideális karbantartás. A jobb teljesítmény miatt legalább havonta 1 alkalommal ellenőrizni kell az, elektrolit szintet, és a kábelsarukat. Ha a folyadékszint túl alacsony, akkor a saruk meglazulnak és korrodálnak, így kisül az akkumulátor és nem indul az autó.

Ellenőrizzük a folyadékszintet:

    1. Az elektrolit (desztillált víz és kénsav keveréke). Akkor van benne elég, ha eléri az akkumulátorlemezeket, ami a tetején lévő töltőnyílásokon át tekinthető meg. Egyes akkumulátorok zártak ezért nem tudjuk ellenőrizni, de idővel csökken az elektrolit szint, ahogy a víz elpárolog a cellákból.

    2. Az akkumulátor ellenőrzése után, ha kevés folyadékot állapít meg, úgy tudja után tölteni, hogy vásárol desztillált vizet (benzinkúton, gyógyszertárban, autósboltban), ezután a cella fedelén lévő betöltőnyílásokról távolítsa el a sapkát vagy a zárdugót, némelyik akkumulátorban található folyadék szintjelző, ami a műanyag burkolaton van. Vigyázzon, hogy ne folyassa ki a folyadékot, mert maró hatású, ha ez mégis előfordul, mossa le magáról, és az autóról bő vízzel. Mielőtt vissza zárná, a cellákat, ellenőrizze a záró dugón található szellőzőnyílások tisztaságát.

    3. Nyári melegekben nézze át gyakrabban, mert a meleg miatt könnyebben elpárolog belőle a folyadék. Előfordul, hogy egyikből több folyadék elpárolog, ilyenkor az a cella hibás, ilyenkor valószínűleg az egész akkumulátort ki kell cserélni. Mivel a cellák össze kötetésben vannak, ha az egyik elromlik, nem fogja vissza tölteni az akkumulátort.

      Szőnyegtisztítás, autóalkatrész, chiptuning, autófóliázás, karikagyűrű, lakásdekoráció, zárcsere Budapest

      szőnyegtisztítás autóalkatrész szőnyegtisztítás Budapest chiptuning karikagyűrű zárcsere Budapest

      lakásdekoráció

      Karikagyűrű, chiptuning, autóalkatrész, karikagyűrű, lakásdekoráció, zárcsere, szőnyegtisztítás

Tetőfedő - vízvezeték szerelő sopron, vízvezeték szerelő szolnok, vízvezeték szerelő tatabánya, vízvezeték szerelő xi. kerület, lajosmizse megye, leányfalu csempe, konténer rendelés esztergom

Tetőfedő vízvezeték szerelő sopron vízvezeték szerelő szolnok vízvezeték szerelő tatabánya vízvezeték szerelő xi. kerület lajosmizse megye leányfalu csempe konténer rendelés esztergomTetőfedő vízvezeték szerelő sopron, vízvezeték szerelő szolnok, vízvezeték szerelő tatabánya, vízvezeték szerelő xi. kerület, lajosmizse megye, leányfalu csempe, konténer rendelés esztergom

 

 

 

 

Az akkumulátor töltése:

Sűrű éjszakai használat, vagy ablaktörlője és fűtőkészüléke több energiát vehet el, mint a motor generátora generál. Ebben az esetben az akkumulátor kimerülhet, és nem indul el az autó. A kimerülés egyértelmű jele, ha az indítómotor nem forgatja eléggé a indítómotort. Ebben az esetben kell használni akkumulátor töltőt.

Több féle akkumulátor töltő kapható az autósboltokban. Lehetőleg olyat válasszon, amelyen van olyan funkció, hogy alacsony és magas töltőáram-erősség is beállítható, és árammerővel felvan szerelve,ami működés közben mutatja az erősséget.