A lehető legjobb tanácsok az önfejlesztéshez

A lehető legjobb tanácsok az önfejlesztéshez

 

Sokan azért nem képesek személyiségként fejlődni, mert egyszerűen nem tudják, hogyan. A megfelelő tanácsok megtalálása is nehéz lehet. Itt jön a képbe a következő cikk. Olyan tanácsokat fogsz kapni, amelyeket felhasználhatsz, hogy segítsd a személyes fejlődési céljaidat.

 

A legbölcsebb módja annak, hogy beindítsd az életed, és emlékeztesd magad arra, hogy mit tartasz nagyra, az, ha figyelembe veszed a saját halandóságodat. A halál és az élet rövidségének mérlegelésével meghatározhatod, hogy mire szeretnél törekedni, és kivel szeretnéd tölteni az idődet. Ez baljóslatúnak és morbidnak tűnhet, de "a bölcsek megszívlelik".

 

Nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne ostorozd magad, ha hibát követsz el. Mindannyian emberek vagyunk, és mindannyian követünk el hibákat. Ha ostorozod magad, mert nem vagy tökéletes, soha nem leszel boldog. Ha megtanulsz együtt élni a hibákkal, sokkal boldogabb leszel.

 

Reálisan kell kezelned a teendőid listáját. Ha olyan dolgok vannak rajta, amelyeket nem tudsz egy nap alatt elvégezni, akkor az akadályozni fogja a további fejlődésedet, és valószínűleg csalódni fogsz magadban. Légy reális, és olyan dolgokat írj bele, amelyekről tudod, hogy egy nap alatt el tudod érni. Tartsd egyszerűnek, hogy a dolgokat el tudd végezni.

 

Tartsd magad távol a negativitástól. A negativitás a hírekből, filmekből, tévéműsorokból és az emberekből jöhet. Ez lehúzz téged, és lelassítja a személyes fejlődésed előrehaladását. A céljaid sokkal inkább elérhetőek lesznek, ha pozitív maradsz. Keress olyan embereket és tegyél olyan dolgokat, amelyek segítenek elérni a személyes fejlődési céljaidat.

 

Legyenek céljaid. Ez segít struktúrát adni az életednek. Lehet, hogy vannak homályos elképzeléseid arról, hogy mit szeretnél tenni, de ha vannak konkrét céljaid, amelyeket leírsz és minden nap megnézel, az arra késztet, hogy belevágj a célok elérésébe, ahelyett, hogy sóhajtozol és azt mondod, hogy "majd egyszer".

 

Akár spirituális, akár vallásos vagy ateista vagy, keress egy magasabb erőt, amely útmutatást adhat neked, miközben magadról, az identitásodról és a céljaidról gondolkodsz, hogy ki szeretnél lenni. A felsőbb erődnek nem kell egy konkrét istenségnek lennie; az emberiség kollektív írásai és történetei jó példaként szolgálhatnak valami olyasmire, ami nagyobb nálad. Lehet, hogy a szentírások, az irodalom vagy a közmondások felfedezése segíthet abban, hogy megteremtsd önmagad.

 

A megfelelő gondolkodásmód erősen motiváló, amennyiben kiszűröd a felesleges dolgokat. Sok kérdés fog felmerülni a mindennapjaidban. Szánj időt arra, hogy átszűrd a mindennapjaidat, és kategorizáld a problémákat és aggodalmakat, mint lényegesek vagy lényegtelenek. Ha a felesleges stressz minimalizálásával megszabadulsz az önbizalmadtól, az növeli az önbizalmadat és a lendületedet.

 

Ha depresszióval küzdesz, az egyik legjobb módja annak, hogy a felszínen tartsd magad, ha időt töltesz azokkal, akik kevésbé szerencsések, mint te, akár pénzügyek, érzelmi támogatás vagy karrier szempontjából. További bónuszként az ezekkel az emberekkel való interakció gyakran arra ösztönzi az embert, hogy javítson mind a saját, mind a társasága életén.

 

Amikor önsegítő célt tűzöl ki, fontos, hogy reálisak maradjanak az önmagával szembeni elvárásaid. A kitűzött céloknak kihívást kell jelenteniük, de nem szabad túlterhelniük. Ha túl könnyű vagy túl nehéz célokat tűzöl ki, az felesleges stresszt okozhat, és kevésbé valószínű, hogy végig fogod csinálni, ami csökkenti az önsegítő programodba elért haladást.

 

Tarts magad pozitív emberek között. Ha pozitív emberek között vagy, az ragályos lehet, és megváltoztatja a gondolkodásmódodat. Rossz ötlet, ha valaki, aki depressziós, negatívan gondolkodó emberek között van. Ez súlyosbíthatja a depressziójukat, és még több negatív gondolkodást okozhat, és pontosan ezt nem akarod.

 

A mások sikereiből való tanulás a személyes fejlődés kulcsfontosságú stratégiája lehet. Sok embernek sikerült már fejlődnie és elérnie a céljait, ezért kövesd a példájukat. Olvass a múlt inspiráló alakjairól, vagy beszélgess olyan emberekkel a való életben, akiknek sikerült nagy dolgokat elérniük.

 

Tegyél mindennap valamit, ami örömet okoz neked. Elkaphatnak a mindennapi kötelezettségek, és napokig nem csinálhatsz olyasmit, amit igazán élvezel. Kezdd most azzal, hogy összeállítasz egy listát azokról a dolgokról, amelyeket igazán szeretsz csinálni, és kötelezd el magad, hogy időt szakítasz ezekre. Sokkal jobban fogod tudni kezelni az életed hátralévő részét, ha tudod, hogy az idő egy részében te is jól fogod érezni magad.

 

Találd ki, mik a céljaid, és vizualizáld, hogy minden nap elérd ezeket a célokat. Használj fotókat, jegyzeteket, esetleg videókat a céljaidról, így jobban tudsz motiválni, hogy kitarts, amíg el nem éred őket. Ha nem szánsz időt arra, hogy emlékeztesd magad a kitűzött céljaidra, valószínűleg nem fogod elérni őket.

 

Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt remélted, állj meg, és gondold át a megközelítésedet. Ha olyan tervet állítottál fel, amely nem jár sikerrel, írd át a tervet, és tedd meg a szükséges változtatásokat, amelyek segítenek megváltoztatni az eredményt. Lehet, hogy ez több időt vesz igénybe, de meg fogja érni.

 

Tegyél meg mindent, hogy fejleszd a kritikai készségeidet. Jó dolog a tudás elraktározása, de azon is dolgoznod kell, hogy meg tudd ítélni ezt a tudást, hogy mit ér. Ne olvass könyveket vagy nézz filmeket, és ne vedd át a kritikusok álláspontját. Mindig alakítsd ki a saját véleményedet, még a jelentéktelen dolgokról is.

 

Amikor a személyes fejlődésről van szó, sokkal fontosabb, hogy ne hagyd magad becsapni a könnyűnek és csodálatosnak hangzó útmutatásokkal. Ez azért fontos, mert ez kapzsisághoz vagy hatalomvágyhoz vezethet. Legyetek óvatosak azzal, hogy mit követtek, és győződjetek meg arról, hogy az tiszta szándékú.

 

Ahogy a cikk elején említettük, a növekedési folyamat elindításának kulcsa az lehet, hogy megtudd, mit tehetsz azért, hogy személyiségként fejlődj. A fenti cikk értékes tanácsokat adott neked ahhoz, hogy segítsen elérni a célodat, hogy azzá a személyiséggé válj, aki lenni szeretnél.