Tippek és trükkök az egészséges vízvezeték megőrzéséhez

A vízvezeték hihetetlenül fickó lehet, és hatalmas vízvezeték-számla maradhat, vagy a víz károsodása a legkevésbé csalódást okozhat. Tedd magadnak egy szívességet, és kövesse ezeket a tippeket a saját vízvezeték rögzítésének és telepítésének megkezdéséhez.

Tippek és trükkök az egészséges vízvezeték megőrzéséhez


Senki sem akar gondolkodni egy hatalmas vízvezeték problémájával otthonában, amely vízvezeték-szerelőt igényel. Ennek oka, hogy drága, és tönkreteheti a padlóit és az otthonában lévő egyéb tárgyakat, ha kiesik a kezéből. Soha ne félj, mert megtanulod megtenni a sajátodat, hogy megakadályozzuk az ilyen problémákat az alábbi tippek követésével.

Rendszeresen ellenőrizze a kemencében lévő szűrőket. Ha ezek a szűrők nem lettek tisztítva vagy kicserélve a közelmúltban, eltömődhetnek. Ez hatással lesz arra, hogy mennyire képes a kemence jól működni, ami azt jelenti, hogy talán nincs elég hő a tél folyamán. Vegyük ezt az egyszerű lépést, amint az időjárás hidegvé válik.

Használja a csövek által hallott hangokat, hogy meghatározza, hogy mi a probléma. Bizonyos hangok azt jelentik, hogy a víznyomás túl magas. Más hangok laza csöveket vagy enyhe elakadást jelenthetnek a kalcium vagy vas felépítésében. A csövek meghallgatása sok pénzt takaríthat meg a problémát vadászva.

A következő alkalommal, amikor eltömődött az eltömődés, kerülje a leeresztő vegyi anyagok csövekbe történő dömpingelt egyszerű megoldását. Bár ez a módszer a legkisebb erőfeszítéssel jár, ezekben a folyékony tisztítószerekben lévő vegyi anyagok roncsolják a csővezetékeket. Ehelyett fontolja meg egy kis könyökzsír használatát egy dugattyúval, kígyóval vagy más eszközzel, amely a vegyi anyagok nélkül eltömődik.

A vízvezeték-projekt elindításakor a csövek elsőként ürítsék ki a csöveket. Ez könnyen megoldható egy másik bölcsen elvesztett hatalmas munkához. Csak zárja be a fő vízvezetéket, és nyissa ki a házakat. Miután a víz leállt, kapcsolja be a vizet a főforrásból, és ellenőrizze, hogy a zaj megszűnt-e.

Ne használjon kemény tisztítószereket a WC-jén, mint például a tartályban lévő cseppentő tisztító füleket. Amikor ezek a fülek majdnem teljesen feloldódnak, akkor mi marad a tálcából a fülből. Ekkor eltömődhet a WC portjainak lyukai, megakadályozva, hogy a WC megfelelően öblítsen. Hónapokig eltarthat ez a törmelék az említett lyukakban.

A furcsa, illatos konyhai mosogató javítása érdekében a megelőző cselekvés jó módja annak, hogy a konyhát illatosan megőrizze. Ügyeljen arra, hogy ne dobja haját vagy zsírt a mosogatóba. Használjon szódabikarbót, ha furcsa szaga van a csatornádból. Győződjön meg róla, hogy használja a szemét elhelyezését, ha valamilyen ételeket őröl és vízzel használja, hogy ezzel megakadályozza a szemetet.

A kutakból származó víz narancssárga vagy rozsdás színű foltokat okozhat olyan helyeken, mint a kád és a mosogató. Ez a vízben lévő nagy mennyiségű vasból származik. Használhatja a boltban vásárolt vízlágyítót, hogy orvosolja ezt a helyzetet, vagy szakembere is megteheti.

Az üledék felhalmozódásának elkerülése érdekében a vízmelegítőből kilépő vizet ürítsen ki a korrózió megtisztítására. Ez segíti a fűtőtest hatékonyabb működtetését, így Ön rendszeres energiaköltségeket takarít meg. Mielőtt ezt megpróbálná, győződjön meg róla, hogy olvassa el a fűtőberendezés utasításait, és ezt rendszeresen végezze el, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fűtőberendezés jól működik.

Ne hagyja figyelmen kívül a lassú öblítő WC-t. Ez általában jele annak, hogy valami rossz. Biztonsági mentéseket és túlcsordulásokat is okozhat. A lassú öblítő WC leggyakoribb oka az üledék felhalmozódása, a tartály meghibásodása vagy a részleges eltömődés. Rendszeresen ellenőrizze ezeket a problémákat.

A vízvezeték hihetetlenül fickó lehet, és hatalmas vízvezeték-számla maradhat, vagy a víz károsodása a legkevésbé csalódást okozhat. Tedd magadnak egy szívességet, és kövesse ezeket a tippeket a saját vízvezeték rögzítésének és telepítésének megkezdéséhez.

Ajánló
Kommentek
  1. Én